12 български студиа за архитектура и дизайн получиха награди от BIG SEE‘2023

12 български студиа за архитектура и дизайн получиха награди от BIG SEE‘2023

 Екипите на отличените проекти получиха поздравителни адреси от КАБ

Камарата на архитектите в България (КАБ) изпрати поздравителни адреси на 12 студиа за архитектура и дизайн, които спечелиха награди в 21-то издание на международния конкурс BIG SEE. Конкурсът отличава най-високите постижения в областта на архитектурата и дизайна в държавите от Югоизточна Европа. Провежда се ежегодно в рамките на фестивала „Месец на дизайна“ в Любляна, Словения.

Общо 9 награди са присъдени на български архитектурни студиа в категориите за жилищно, офисно и индустриално строителство. Участници от България са отличени и в категориите за вътрешното обзавеждане и дизайн в туристическия бранш.

Така „Месецът на дизайна” награди изпълнението на обекти на Cache Atelier, E-Arch Studio, Move Architects, High End Design, Atelier IA, NSSN Design, LP Arch, GreenPoint, The Collective, ATG Design, „Киряков архитекти“ и арх. Иван Щерев. Разгледайте отличените проекти от България на сайта на фестивала: https://bigsee.eu/country2/bulgaria-winning-projects/

21-то издание на „Месеца на дизайна” отличи общо 300 проекта от 21 страни от Централна и Източна Европа и от Австрия, Италия, Малта и Израел. Събитието под традиционното мото „ЮИЕ – където животът е креативност” се организира от Центъра за креативна икономика Zavod BIG SEE с подкрепата на Община Любляна и министерствата на културата, икономиката, туризма и спорта на Словения.