Residential forum 2022 представя най-актуалните жилищни проекти

Residential forum 2022 представя най-актуалните жилищни проекти

Камарата на архитектите в България е партньор на Residential Forum 2022 – водещ специализиран форум с фокус върху жилищния сегмент и тенденциите при развитието и реализацията на модерни жилищни проекти от ново поколение. Форумът се организира от Градът Медиа Груп.

Събитието предоставя професионална публична платформа на водещите инвеститори, архитекти, строители, консултанти, проект мениджъри и други експерти, ангажирани с реализацията на най-значимите и актуални жилищни сгради и комплекси с цел да споделят последните тенденции в сектора.

Residential forum на 8 юни (сряда) в Sofia Event Center събира водещите специалисти в жилищния сегмент, които ще дискутират пазара на жилища и реализацията на жилищни проекти, като очертаят очаквания, прогнози, рискове и възможности в контекста на предизвикателната среда през 2022 година. Дискусиите ще поставят фокус също на жилищните сгради и града, както и на стимулирането на инвестиционната активност и повишаването на доверието в сектора чрез създаване на ясни и прозрачни правила и норми.

Водещи проектанти, дизайнери и доставчици на технически решения ще представят най-новите тенденции при проектирането и реализацията на модерни жилищни сгради от ново поколение.

Основни акценти в програмата:

  • Инвестиционната среда 2022: Стимулиране на инвестиционната активност и повишаване на доверието в сектора чрез създаване на ясни и прозрачни правила и норми.Промени в нормативна база и ключови стъпки за облекчаване на административния процес, свързан с инвестиционната дейност – какви са плановете на институциите и какво очаква частният сектор?
  • Проектът за изменение нa ЗУT – eлeĸтpoнизaция нa aдминиcтpaтивнитe ycлyги и oгpaничaвaнe нa бюpoĸpaтичнaтa тeжecт в apxитeĸтypнo-cтpoитeлния oтpacъл – защо е важно? Пoвишaвaнe ĸaчecтвoтo нa строителния пpoдyĸт и по-ясно дефиниране на отговорностите на участниците в строителния процес.
  • Икономика, макроиндикатори и пазар на жилища 2022: управление на риска и хеджиране в динамична среда. Ликвидността, инфлационният натиск и себестойността на строителния продукт – къде е балансът?
  • Жилището като стойност: модели за ценообразуване и пазарни прогнози. Колко достъпни (ще) са жилищата в София и страната и какво определя цената им? Перспективи и предизвикателства пред жилищните инвеститори.
  • Жилищните нужди на София: състояние на жилищен фонд, дефицити, качество и устойчивост.Защо хората сменят жилището си? Кварталът, средата (градска и социална) или сградата – кое е водещо?
  • Lifestyle Trends: Актуални специфики на средата на обитаване–начинът на живот на модерното поколение купувачи на жилища като основа при планирането на жилищните проекти.
  • Търсене: Кои са основните двигатели на търсенето на жилищни имоти? Какво търсят и какво (не) намират модерните жилищни обитатели.
  • Building innovation: smart технологии, системни решения и иновации за по-стойностни и устойчиви жилищни сгради.
  • Тенденции при управлението на жилищните проекти: как да запазим качеството и повишим стойността на жилищните проекти в дългосрочен план?
  • Projects showcase: еволюцията на жилищната архитектура – проекти и реализации 2022

Пълната програма на Residential Forum 2022 можете да намерите ТУК.

Регистрирайте се и запазете Вашето място за присъствие на живо ТУК.