i-Portunus 2021 – СХЕМА ЗА МОБИЛНОСТ НА ЕС ЗА ХУДОЖНИЦИ, ТВОРЦИ И АРХИТЕКТИ

i-Portunus 2021 – СХЕМА ЗА МОБИЛНОСТ НА ЕС ЗА ХУДОЖНИЦИ, ТВОРЦИ И АРХИТЕКТИ

i-Portunus – Вторият пилотен етап Phasei-Portunus подкрепя мобилността на художници, творци и професионалисти в областта на културата сред всички страни, участващи в програмата Creative Europe. Тази втора пилотна фаза на i-Portunus е избрана и е съфинансирана от Програмата „Творческа Европа“ на Европейския съюз и консорциум, ръководен от „Goethe-Institut“ заедно с „Institut français and Izolyatsia“. Тази втора пилотна фаза ще продължи от края на 2020 г. до края на 2021 г.

Чрез насочена към търсенето схема за мобилност и ясен, но гъвкав процес на кандидатстване i-Portunus отговаря на съществуващите и новите нужди на творческите сектори в подкрепа на краткосрочната мобилност. i-Portunus подкрепя артистичната мобилност в контекста на международно сътрудничество, ориентирано към производството и професионално развитие.

Нова покана се отваря на 15 януари 2021 г. с краен срок 14 март 2021 г.

i-Portunus обявява покана и за кандидатстване за сектор „АРХИТЕКТУРА“.

Кой може да кандидатства?

  • Архитекти, професионалисти в областта на културата

За какво можете да кандидатствате?

Краткосрочна мобилност в контекста на: • международно сътрудничество • производствено ориентиране • дейности за професионално развитие

Кога: мобилност между 16 юни и 30 ноември 2021 г., условията позволяват. Продължителност: между 7 и 60 дни. Максимален грант на човек: 3.000,00 EUR.

Краен срок за подаване на заявленията: 14 март 2021 г.

За повече информация: www.i-portunus.eu