ITALIAN DESIGN DAY – събитие за дизайн и нови технологии за устойчиво бъдеще

ITALIAN DESIGN DAY – събитие за дизайн и нови технологии за устойчиво бъдеще

На 29 март, от 15:30ч. в Sofia Event Center, с организатори ИЧЕ – Агенция София, Италианското посолство в София, Конфиндустрия България и в сътрудничество с Италианския културен институт ще се проведе интересно събитие ITALIAN DESIGN DAY 2022. Това е ежегодна инициатива, започната през 2017 г. от Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Италия, с цел промотиране на емблематичния италиански дизайн по света.

Темата на тазгодишния ден на италианския дизайн е Re-Generation, Design and new technologies for a sustainable future. Официален гост на събитието в София ще бъде архитект Алберто Мария Прина, който ще представи пред българската аудитория специална лекция-ретроспекция за италианския дизайн и защо той е успял да се наложи като водещ в света като източник на нови тенденции в интериорния и продуктов дизайн.

Осигурен е симултанен превод на италиански и български език.

В рамките на събитието ще бъде представена специално подготвена експозиция на италиански продуктов и интериорен дизайн, чрез която гостите ще могат да се докоснат до италианския дух и традиции в дизайна.

Събитието ще завърши с нетуъркинг коктейл с любезно предоставените вина от винарска изба Едоардо Миролио.

Участието е безплатно с предварителна он-лайн регистрация на следния линк: РЕГИСТРАЦИЯ

Можете да направите своята регистрация до дата 25 март, петък.