Архитектурен форум под заглавие “БЕЗ СТРАХ / 10 след 10”

Архитектурен форум под заглавие “БЕЗ СТРАХ / 10 след 10”

Aрхитектурно студио Conveyer избират да отбележат 10-годишнината от основаването на практиката си с организиране на архитектурен форум под заглавие “БЕЗ СТРАХ / 10 след 10”. С помощта на група Yes., те събират под един покрив 10 водещи български архитекти и дизайнери, всеки с над 10 години опит в професията, предоставяйки им пълната свобода да интерпретират умишлено избраната провокативна тема: “Без страх”.

10 след 10 са:
Борислав Буров
Георги Кътов – архитект / I/O architects
Делчо Делчев – архитект / transformatori, Smartfablab
Димитър Караниколов – архитект, фотограф и 3D артист / Meshroom
Ивайло Захариев – архитект / L6 studio
Иван Драгошински – архитект / k-r-a-f-d
Николай Марио – архитект / ZOOM Studio
Петър Торньов – архитект / Bureau XII
Пламен Братков – архитект / Aedes studio
Светослав Тодоров – дизайнер / Studio MODE

Форумът има за цел да разгледа предизвикателството да се създават стойностни архитектура и дизайн в контекста и времето, в които живеем, както и да покаже различните гледни точки на всеки от поканените лектори, превърнали се в примери за подражание на по-младото поколение.

Събитието се стреми да привлече аудитория от млади и ентусиазирани архитекти, дизайнери и инженери, за които лекциите и съпътстващите ги социални и професионални контакти биха били от изключителна полза. Форумът предоставя уникална възможност да се обсъдят общи въпроси, като по този начин бъдат насърчени обмена на знания и опит, както и изграждането на колективно разбиране за устойчива архитектура.

Дати: 21-22 април 2018 година.
Място: Generator
Модератор: Бора Петкова – художник

Партньори: ETEM, VJF
Velux, Rossima, Ambitio

Достъпът до форума е свободен, а откриването ще се състои на 20 април (петък вечер) с парти по повод 10 години от създаването на студио conveyer.

Линк към facebook събитието: www.facebook.com/events/156346185044264/

Conveyer е формация, работеща в областта на архитектурата, дизайна и урбанизма, базирана в София и водена от двама партньори – Ангел Савлаков и Ивайло Андреев.
Conveyer е основан през 2007 от Иван Драгошински, Ангел Савлаков и Ивайло Андреев. Името е провокирано от негативните процеси, протичащи в българската архитектура, вследствие на строителния бум през този период.
От основаването си формацията работи по изключително разнообразни проекти, вариращи от частни резиденции до промишлени предприятия и спортни комплекси, както и участва в редица архитектурни конкурси. През 2013 Конвеер завършва частна детска градина “KITA” в София. Проектът е номиниран за ‘Награда за Съвременна Архитектура на Европейския Съюз – Mies van der Rohe Award’ 2015 и е публикуван в „Атлас за европейска архитектура“ на издателство BRAUN.

Група Yes. са трима млади архитекти и приятели, обединени около общите професия, естетически възгледи, любопитство и ентусиазъм към света на дизайна и архитектурата и не само. С conveyer ги свързва Нов български университет, който и тримата са завършили, запознавайки се с арх. Ангел Савлаков като техен преподавател в упражненията по “Съвременна архитектура”. Той и арх. Ивайло Андреев привличат Yes. с провокативната тематика на БЕЗ СТРАХ.

Мястото на провеждане на събитието Generator – в бившия завод Витоша, е подбрано да пасва на тематиката и атмосферата на БЕЗ СТРАХ. Концепцията на Генератор е чрез дизайн да генерира идеи, експерименти, както и конкретни решения и преживявания, които провокират иновации и добавят стойност към живота и обществото ни. Пространството носи вдъхновение, дава поле за съвместни проекти и обмяна на знание и опит на хора от творческата общност, бизнес общността и публичния сектор.

www.conveyer.bg
www.facebook.com/design.by.yes
www.generatorsofia.com