Двудневен архитектурен форум “БЕЗ СТРАХ”

Двудневен архитектурен форум “БЕЗ СТРАХ”

БЕЗ СТРАХ е двудневен архитектурен форум с лекции, дискусии и парти, който се случва за втора поредна година в Generator. Инициативата е на архитектурното студио Conveyer, а поводът за първото издание през 2018 година е 10-годишнината на студиото и стремежът за градивен диалог за тенденциите в съвременната архитектура и проблемите на сферата в България.

Успехът на БЕЗ СТРАХ – 10 след 10 през 2018 ни зареди с ентусиазъм и вяра в смисъла на второ издание. Основната цел е и тази година да съберем на едно място архитектурни студиа с различен подход на работа и гледни точки, обединени от принципа, че добрата архитектура изисква смелост. БЕЗ СТРАХ поставя важни въпроси от сферата в лекции и дискусии, и вярваме, че успешно запълва нишата на независими архитектурни събития.

През 2019 година БЕЗ СТРАХ е под надслова БЕЗ ПАРИ. Без да поставяме ограничения за лекциите на студиата, и дори оставяйки се да бъдем изненадани, смятаме, че темата отваря широко поле за дискусия – от архитектура с рециклирани материали, които я правят икономична и архитектурни сгради и намеси, за които се работи про боно в услуга на обществото, до темата със заплащането труда на архитекта.

Участници в БЕЗ СТРАХ тази година са студиата: BUREAU XII, E-Arch, I/O Architects, DESET Architects, Борислав Буров, L6 Studio, ZOOM Studio, MODE Studio, Transformatori, AEDES Studio.

Второто издание на БЕЗ СТРАХ нямаше да бъде възможно без партньорите ни от VJF, RIGIPS, VAS, Velux, Reynaers, Rossima, Baumit, Ambitio, ArtGress/SDD, Natif, и ГЕНЕРАТОР – като домакин на събитието.

БЕЗ СТРАХ е на 19 април с откриващо парти, и форум с лекции и дискусия на 20 и 21 април.
Място: Generator, бул. Черни връх 47, София
Вход свободен.