КАБ e партньор на HOME Design & Architecture Day 2023

КАБ e партньор на HOME Design & Architecture Day 2023

Инвеститори, архитекти и интериорни дизайнери се събират на 27 април в Гранд Хотел Милениум София за HOME Design & Architecture Day 2023 – форум със специален фокус върху проектирането и строителството на жилища, който се провежда с подкрепата на Камарата на архитектите в България.

За форума

Цял един ден, изпълнен със зареждащи контакти с колеги и партньори, а също с динамични дискусии и презентации за архитектура и интериорен дизайн очакват участниците в HOME Design & Architecture Day 2023. Наследник на успешните HOME Design & Architecture Breakfasts 2022, форумът ще събере над 300 инвеститори и строителни предприемачи, архитекти, интериорни дизайнери, както и водещи доставчици на материали и решения за модерния дом.

За дизайна на дома: от професионалисти за професионалисти

Прави впечатление, че през последните години у нас твърде често се дискутира „пазарът“ на жилища и твърде рядко тяхната функционалност, естетика, както и кои са всъщност факторите, които превръщат „жилището“ в „дом“. Именно тази тематична ниша запълва HOME Design & Architecture Day 2023.

Програма, която информира, провокира, вдъхновява

Далеч от сухия академичен стил и с конкретни примери и казуси от практиката, целодневната програма на форума ще даде 360-градусова перспектива към жилищата – от градското планиране, през проектирането на жилищни сгради и новите технологии и решения в тази област, до „сърцето“ на дома – интериорът.

Сред темите на панелните дискусии ще бъдат: „Най-добрият квартал в града: кои са перспективните райони за качествени жилищни проекти и как чрез устойчиво планиране да развием нови?“, (Р)еволюция на дома: кои са най-важните демографски, социални и икономически фактори, които влияят върху архитектурата и интериорния дизайн на жилището през последните години? Какво да очакваме утре?“, „Нови решения, нови технологии, нови материали: кои от тях ни помагат да създаваме по-добри жилища?“, „Как да създаваме по-добър интериорен дизайн, като в същото време развиваме вкуса на възложителите?“.

В допълнение, иновативният формат Flash Talks отново ще даде възможност на архитекти и интериорни дизайнери да представят в рамките на предварително регламентирано време от 8+2 минути своите проекти и идеи, а също така да споделят за тенденции, казуси или просто интересни истории, които са свързани с проектирането и са ги развълнували.

Лекторите, които ще зададат тон на дискусиите

Сред лекторите, с които ще можете да коментирате по темите в програмата са Димитър Савов – изпълнителен директор на BLD; Ивайло Митев – управител на Идея Хоум; Невена Борисова – оперативен директор на Flat Manager; арх. Ангел Захариев – управляващ партньор в „А и А архитекти“; арх. Тихомир Казаков – управляващ партньор в SGI Architects & Masterplanners; арх. Цветан Петров – управител на студио „Иво Петров Архитекти“; арх. Борислав Богданов – управител на архитектурно студио Амфион; арх. Радина Гешева – управител на „Студио Радина Гешева“; арх. Пенка Станчева – управител на PS Architects; арх. Павел Янев – управляващ партньор в All In Studio и много други.

Камарата на архитектите в България е институционален партньор на HOME Design & Architecture Day 2023, а за членовете й са запазени ограничен брой безплатни делегатски места. При интерес, можете да заявете Вашата безплатна регистрация тук:

http://homedesignday.eu/cab-member-registratio