Развитие свързано с конкурса „Български архитектурни награди“ организиран от КАБ

Развитие свързано с конкурса „Български архитектурни награди“ организиран от КАБ

Представители на престижните европейски награди „Мис ван дер Рое“ се свързаха с КАБ с предложение да номинираме четири български проекта за предстоящото им издание. В отговор ние им представихме първото издание на нашия конкурс „Български архитектурни награди“.
Тази седмица ни информираха, че организаторите на конкурса „Мис ван дер Рое“ са приели предложенията ни и вече са се свързали с победителите. Пожелаваме успех на авторите на „Демократoс“, „Стара къща с бял бетон“, „Магазия 1“ и „Триъгалната кула на Сердика“! Проектът „Varna Office Building“, който също е награден, вече е бил част от селекцията на „Мис ван дер Рое“ през 2017г.
За колегите носители на специални награди има още една добра новина. Склупторът Стефан Иванов изготви специални бетонови статуетки за тях и те вече се намират в офиса на КАБ. С това последният компонент от идентичността на наградите е завършен и сме готови за изданието през 2019г. Следващата година за първи път журито ще има и български член – победителят от предходната година, както е регламента на наградите.