„Участвайте в най-значимия конкурс за проекти и концепции в сферата на устойчивото строителство в света!“

„Участвайте в най-значимия конкурс за проекти и концепции в сферата на устойчивото строителство в света!“

Жанет Куо председателства журито на конкурса LafargeHolcim Awards за регион Европа през 2020 г.

Жури от 9 експерта, начело с Жанет Куо, основател и съдружник на архитектурно студио Karamuk Kuo Architects (Швейцария), ще оценява проектите в 6-тия Международен конкурс LafargeHolcim Awards, регион Европа. Конкурсът е за реални проекти и авангардни идеи, които съчетават решения за устойчиво строителство с впечатляващо архитектурно изпълнение.

Наградният фонд на конкурса е 2 млн. щат.долара, а крайният срок за участие е 25 февруари 2020 година.

В Европа журито включва Jeannette Kuo (председател) и членове: Kristiaan Borret, главен архитект на Брюксел (Белгия); Nuno Brandão Costa, основател на архитектурно студио Brandão Costa Arquitectos (Португалия); Eva Pfannes, директор на Ooze Architects (Нидерландия); Sergei Tchoban, управител на архитектурна къща SPEECH и управляващ партньор в Tchoban Voss Architekten (Русия/Германия) и Alexandre Theriot, основател и съдружник в архитектурно студио BRUTHER (Франция/Швейцария).

В журито влизат още и членовете на Академичния комитет на Фондация LafargeHolcim: Marilyne Andersen, професор по устойчиви строителни технологии в Швейцарския федерален технологичен институт в Лозана (Швейцария) и Dirk Hebel, професор по устойчиво строителство в Техническия институт в Карлсруе (Германия), както и Christophe Levy, Директор научно-изследователска и развойна дейност в строителството, представляващ Центъра за иновации на LafargeHolcim в Лион (Франция).

Журито ще се събере в Швейцарския федерален технологичен институт в Лозана (Швейцария), където ще оцени внесените проекти по петте „целеви критерия“ за устойчиво строителство: иновативност и прехвърляемост (напредък), етични стандарти и социално приобщаване (хората), ресурси и околна среда (планетата), икономическа жизнеспособност и съвместимост (просперитет), както и контекстно и естетическо въздействие (местоположение).

Конкурсът за Наградите на ЛафаржХолсим (LafargeHolcim Awards) е отворен за участие до 25 февруари 2020 г. и в него можете да участвате с проекти и концепции в сферата на архитектурата, проектирането, градоустройственото планиране, проектирането на материали, строителни технологии и свързаните с тях сфери. Подробно описание на критериите за оценяване и начина за участие в конкурса ще намерите в наръчника „Стъпка по стъпка“ на адрес: www.lafargeholcim-awards.org

От 2003 г. насам фондация LafargeHolcim поставя все по-сериозен акцент върху темата за устойчивото строителство основно чрез конкурса LafargeHolcim Awards – най-значимият конкурс за устойчиво проектиране в света. Фондацията е инициатива на Групата ЛафаржХолсим – световен лидер в сектора на строителните материали и решения. В България част от Групата ЛафаржХолсим са циментовият завод в с.Бели извор, обл.Враца, както и кариери за инертни материали и бетонови центрове в околностите на София и Пловдив.

За участие в конкурса, кликнете на линка по-долу:

https://www.lafargeholcim-foundation.org/awards/6th-cycle

 

За контакти

LafargeHolcim Foundation for Sustainable Construction
Phone +41 58 858 82 92 – info@lafargeholcim-foundation.org
www.lafargeholcim-foundation.org