Участвайте в конкурса „Български архитектурни награди 2022“

Участвайте в конкурса „Български архитектурни награди 2022“

Участвайте в четвъртото издание на конкурса “Български архитектурни награди”, организиран от Камарата на архитектите в България. Документи за участие се приемат до 25 септември през електронната платформа на наградите baa.kab.bg. Пълният списък с необходимите материали можете да откриете тук.

В конкурса могат да участват проекти, които са реализирани през последните две години: септември 2020 г. – септември 2022 г. Това могат да бъдат нови сгради без ограничение в площта, обема и функцията; реконструкции; модернизации и адаптации на стари сгради; интериори; градски пространства.

И тази година журито на „Български архитектурни награди“ е международно с участието на световноизвестни архитекти. Целта е проектите да бъдат оценявани безпристрастно, както и да се предостави възможност на българските архитекти да видят творчеството си през чуждия поглед на изтъкнати професионалисти с богат международен опит. Председател на журито е френско-американският архитект Тиери Дамез-Фонтен, директор на Portzamparc, Франция.

За първи път в рамките на конкурса ще бъде връчена и специална награда за опазване на архитектурното наследство. В новата категория могат да участват проекти, изпълнени през последните 12 години: от 2010 г. до септември 2022 г. Проектите ще се разглеждат от отделно 5-членно жури под председателството на директора на НИНКН арх. Петър Петров. Повече за регламента на наградите за наследство вижте тук.

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 11 октомври в Гранд хотел Милениум София.

Очакваме вашите проекти!

Повече за правилата на конкурса, както и информация за миналите му издания ще откриете на страницата на “Български архитектурни награди”: https://baa.kab.bg/