Стартира петото издание на конкурса “Животворна светлина”

Стартира петото издание на конкурса “Животворна светлина”

Чаша за първите 20 участници в архитектурния конкурс „Животворна светлина“

Стартира 5-тото издание на конкурса, целящо да отличи най-добрите архитектурни проекти

2018-та е пета, поредна и юбилейна година за регионалния архитектурен конкурс “Животворна светлина”, организиран от ВЕЛУКС България. В това издание ще вземат участие още 6 държави: Босна и Херцеговина, Албания, Сърбия, Македония, Черна гора и Румъния.

Промяната, която дневната светлина внася в морфологията на сградите е магия, която преживяваме с всеки един наш общ проект. Споделянето на тези добри примери и популяризирането на добрата архитектура е общата ни цел.“ добавят организаторите. 

Набирането на проекти продължава, а крайният срок е 10-ти декември 2018. Наближава краят на лятото, а с него усещаме разгарянето на активния сезон за ожесточено строителство и всепоглъщаща проектантска дейност. Пожелаваме си вашето участие в конкурса да бъде приятно за вас и заради това сме приготвили 20 подаръка за първите 20 качени проекта – чаша със специално покритие, върху което може да се пише с тебешир – подходящо платно за внезапен изблик на креативност, който често се случва с горещото кафе.

За да участвате в конкурса е необходимо в проекта да има заложени покривни прозорци и/или други VELUX решения за скатен или плосък покрив. Журирането ще се осъществи през месец януари 2019г., а през февруари 2019г. очаквайте с нетърпение и любопитство официалната церемония по награждаването, където ще видите всички проекти и кои от тях ще бъдат отличени с почетен приз и награда. Може да изпращате вашите проекти чрез формата за участие. Повече информация за конкурса може да видите на нашия уеб сайт: https://jivotvorna-svetlina.velux.bg/bg/