До 24 септември се удължава срокът за участие в “Български архитектурни награди 2023”

До 24 септември се удължава срокът за участие в “Български архитектурни награди 2023”

До 24 септември се удължава срокът за участие в конкурса “Български архитектурни награди 2023”, организиран от Камарата на архитектите в България. Необходима е единствено регистрация през електронната платформа на наградите baa.kab.bg, която става бързо, лесно и безплатно.

Отличените в конкурса проекти ще бъдат номинирани за престижните европейски награди “Мис ван дер Рое”. 

В конкурса могат да участват проекти, които са реализирани през последните две години: септември 2021 г. – септември 2023 г. Това могат да бъдат нови сгради без ограничение в площта, обема и функцията; реконструкции; модернизации и адаптации на стари сгради; интериори; градски пространства.

И тази година журито на „Български архитектурни награди“ е международно с участието на световноизвестни архитекти. Председател е  Франсоа Валентини, основател на VALENTINY hvp architects в Люксембург. Той преподава архитектура от Трир през Виена до Шанхай и e обявен за един от стоте най-добри архитекти в света през 2016 година.

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 28 септември в хотел Sofia Hotel Balkan.

Участвайте!

Повече за правилата на конкурса, както и информация за миналите му издания ще откриете на страницата на “Български архитектурни награди”: https://baa.kab.bg/