До 5 октомври се удължава срокът за участие в конкурса “Български архитектурни награди 2022”

До 5 октомври се удължава срокът за участие в конкурса “Български архитектурни награди 2022”

До 5 октомври се удължава срокът за участие в конкурса “Български архитектурни награди 2022”, организиран от Камарата на архитектите в България. Необходима е единствено регистрация през електронната платформа на наградите baa.kab.bg, която става бързо, лесно и безплатно. Пълният списък с необходимите документи можете да откриете тук.

Отличените в конкурса проекти ще бъдат номинирани за престижните европейски награди “Мис ван дер Рое”. 

В конкурса могат да участват проекти, които са реализирани през последните две години: септември 2020 г. – септември 2022 г. Това могат да бъдат нови сгради без ограничение в площта, обема и функцията; реконструкции; модернизации и адаптации на стари сгради; интериори; градски пространства.

И тази година журито на „Български архитектурни награди“ е международно с участието на световноизвестни архитекти. Целта е проектите да бъдат оценявани безпристрастно, както и да се предостави възможност на българските архитекти да видят творчеството си през чуждия поглед на изтъкнати професионалисти с богат международен опит. Председател на журито е френско-американският архитект Тиери Дамез-Фонтен, директор на Portzamparc, Франция.

За първи път в рамките на конкурса ще бъде връчена и специална награда за опазване на архитектурното наследство. В новата категория могат да участват проекти, изпълнени през последните 12 години: от 2010 г. до септември 2022 г. Проектите ще се разглеждат от отделно 5-членно жури под председателството на директора на НИНКН арх. Петър Петров. Повече за регламента на наградите за наследство вижте тук.

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 11 октомври в Хотел Хаят Риджънси София.

Участвайте!

Повече за правилата на конкурса, както и информация за миналите му издания ще откриете на страницата на “Български архитектурни награди”: https://baa.kab.bg/