Адаптиране на българските архитекти към немския пазар за архитектурни услуги

Адаптиране на българските архитекти към немския пазар за архитектурни услуги

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, Фондация „Институт за дигитални трансформации“ и архитектурната компания от Мюнхен ST Architekten GmbH създадоха проекта „Алианс за адаптиране на български архитекти към немския пазар за архитектурни услуги“, който получи финансовата подкрепа на програма Еразъм+ на Европейския съюз.

В последващото издание на курса бихме искали да дадем равностойна възможност да се присъединят студенти, обучаващи се в специалност „Архитектура“, във всички български университети. Спецификата на курса изисква те да са достигнали в обучението си 4 или 5 курс. Определили сме по-голям общ брой на обучаемите, от които очакваме 1/3 да бъдат студенти. Разпределили сме равномерно участието на студенти от всички университети, отново на квотен принцип.

Имаме удоволствието да Ви поканим да се присъедините към втория безплатен курс, началото на който е на 07.10.2022 г., от 11:00 ч., зала УСК-1 на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Пълната програма на курса можете да видите тук

По молба на КАБ, РК – София град, с цел да отговорим на интереса на архитектите, членуващи в най-голямата регионална колегия в България, организираме паралелно провеждане на присъствено първо занятие в София на 08.10.2022 г., в 11:00 ч., ул. „Кракра“№11, ет.1.  

Само първото занятие се провежда присъствено, а следващите девет лекции се предвиждат онлайн – всеки понеделник, до 05.12.2022 г. (според приложения график и учебна програма). Онлайн занятията се провеждат в системата Google meet. След полагане на кратък изпит в края на курса, участниците ще получат сертификат, които могат да използват пред немски работодатели. Само колегите, записали се собственоръчно в списъците на първите присъствени лекции във Варна и София ще имат възможност да получат сертификат. Изпитът се провежда присъствено, на мястото, където се е състояло първото занятие (Варна или София).

Срок за записване 21 септември 2022 г., на следния линк: https://www.vfu.bg/project-35/register.php

За допълнителни въпроси можете да се обръщате към координатора на проекта доц. д-р арх. Жечка Илиева на следния e-mail: jetchka.ilieva@vfu.bg

Очакваме Ви!