Приключи вторият етап от журирането в конкурса „Архитектурни награди ARCHINOVA 2021“

Приключи вторият етап от журирането в конкурса „Архитектурни награди ARCHINOVA 2021“

На 14-ти септември 2021 г. приключи втория етап от журирането на конкурса “Архитектурни награди ARCHINOVA 2021”.

Тази година конкурса се проведе под мотото „Архитектурата е предизвикателство“ .

Участието с  проекти е  в следните категории: 

  1. Концептуални проекти
  2. Реализации: Многофамилни жилищни сгради
  3. Реализации: Еднофамилни жилищни сгради
  4. Проекти: Многофамилни жилищни сгради
  5. Проекти: Еднофамилни жилищни сгради
  6. Реализации: Обществени, индустриални сгради и хотели
  7. Проекти: Обществени, индустриални сгради и хотели
  8. Реализации и проекти за урбанизация – градска среда, паркове и други

*Всички подадени проекти по категории може да видите тук.

И тази година журирането протече в два етапа: Предварителна онлайн селекция и онлайн заседание на журито за окончателно класиране. След задълбочени обсъждания журито излъчи 22 номинации и избра победителите  в осемте категории.

Благодарим на всички участници в журито за усърдната работа, отделеното време и обективното и професионално оценяване на проектите. Победителите ще бъдат официално обявени на церемонията по награждаването на 06.10.2021 в Inter Expo Center в гр. София. С участващите проекти  може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

Членове на авторитетното жури тази годна са девет утвърдени български архитекти“ Арх. Владимир Михов, Арх. Георги Бачев, Арх. Лорита Панова, Арх. проф. д-р арх. Орлин Давчев, Арх. Радо Илиев, Арх. Христина Христова, Арх. Румен Първанов, Арх. Светослав Станиславов, Арх. Тихомир Казаков. За председател на журито тази година единодушно бе избрана Арх. Христина Христова.

ARCHINOVA е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика.

Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: ka6tata.comCitybuild.bgThe-Building.eu.

Официални партньори на конкурса са КАБ ( Камара на архитектите в България) , САБ, ( Съюз на архитектите в България)  и ИЕЦ (Интер Експо Център)

Партньори: УАСГ ( Университет по архитектура, строителство и геодезия) и АСС ( Архитектурно строителна седмица).