BG Flag EN Flag


Президентът на България Румен Радев поздрави делегатите на XV Общо събрание на КАБ

07 /04 /2017

XV Общо събрание на Камарата на архитектите в България започна на 7 април 2017 г. в 11 часа. В юбилейната за камарата година то се провежда в народно читалище „Иван Вазов” в гр. Хисар. Час след откриването му председателят на Мандатната комисия арх. Валентина Василева обяви официално кворума – регистрирани 362 делегати от общо 413 избрани. Така започна същинската работа на най-високия форум на архитектите в България.

Президентът  на България Румен Радев изпрати лично поздравление до делегатите на XV Общо събрание на КАБ, в което се казва:  „Не спирайте активно и посветено да защитавате позицията си на коректив, гарантиращ обществения интерес и високото качество на работата на българските архитекти, ландшафтни архитекти и урбанисти. Убеден съм, че от успешната и достойна работа на всеки един от вас, зависи развитието на утрешна България. Желая Ви на добър час!” /вижте пълния текст по-долу/.

Приветствия към работата на форума имаше още от Съюза на архитектите в България, Камарата на строителите, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Съюза на ландшафтните архитекти.

В предиобедното заседание след продължителни дебати делегатите на XV Общо събрание на КАБ приеха Регламента и Дневния ред на събранието. Второто заседание започва с отчет за дейността на Управителния съвет на КАБ за 2016 година. За първи път целият Управителен съвет е заедно на сцената лице в лице с делегатите.

 

Писмо-поздравление от президента на България Румен Радев

 

 

ОЩЕ ОТ

АктуалноСпециално за присъстващите! Организираме томбола с подкрепата на NEMETSCHEK BULGARIA, които ще предоставят специалната награда - 2 лиценза за Vectorworks Designer 2017 - BIM
Всичко от актуално

Новини
Събития
Законодателство
Конкурси
Зелен свят
Международна дейност
Писма и съобщения


Медийни партньори